Looptijd: Mei 2022

In mei 2022 gaat Stichting MBO Talent los met een alliantie van regionale partners om Noord-Oost Friesland een boost te geven. Met studenten van ROC Friese Poort dragen we een steentje bij aan de toekomst van de gemeente Tytsjerksteradiel en de regio.

• 1 week, 20 studenten van ROC Friese Poort
• Bom vol vette trainingen en uitwisseling met
de burgemeester en lokale ondernemers
• Tot slot ontvangen studenten een deelnamebewijs als CV boost

De Miensker Challenge

Tijdens deze MBO Burgerschapschallenge geeft een multidisciplinaire groep van 20 mbo-studenten de toekomst van de Gemeente Tytsjerksteradiel en de regio een nieuwe impuls. De studenten bedenken creatieve oplossingen voor vraagstukken over verschillende facetten van ‘Fries Geluk’: de mentale gezondheid en sociale samenhang onder jongeren, het regionaal ondernemerschap en wonen in de regio. Zij gaan hierbij in gesprek met ‘sparringpartners’ uit de regionale samenleving en het bedrijfsleven.

Tijdens het werken aan de opdracht worden de studenten begeleid door coaches en ontvangen zij trainingen omtrent o.a. toekomstgericht brainstormen, analyse- & interviewtechnieken en overtuigend pitchen. Natuurlijk gaan de studenten ook aan de slag met hun persoonlijke toekomst en ontwikkeldoelen!

Bij de feestelijke eindpresentatie pitchen de studenten de resultaten van hun brainstorm aan publiek en ontvangen zij een deelnamebewijs.

 

De MBO Burgerschapschallenge vindt plaats in mei 2022. Het programma omvat 5 sessies op locatie in Burgum.

De data van de sessies zijn:

Woensdag 11 mei, 14-18 uur

Donderdag 12 mei, 14-18 uur

Vrijdag 13 mei, 12.30-16uur

Maandag 16 mei, 14-18 uur

Dinsdag 17 mei, 14-18.00 uur (eindpresentaties en -borrel!)

Avondeten of lunch worden op locatie verzorgd.

 

Welke studenten zoeken we?

Voor de MBO Talent Challenge zijn we op zoek naar gemotiveerde mbo-studenten die een opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgen. Studenten vanuit alle opleidingsrichtingen zijn welkom. Het enige selectiecriterium dat we hanteren, is dat studenten zich moeten committeren om bij alle sessies op locatie aanwezig te zijn.

 

Aanmeldingen
De deadline voor aanmelding is vrijdag 15 april.

Meld je aan via deze QR: