Projecten.

Lees hier hoe wij de praktische talenten van Nederland verder helpen!

Challenges

Bij onze Challenges gaan de studenten in opdracht van partners uit de bedrijfswereld of de publieke sector aan de slag met een authentieke denk- of praktijkopdracht. Hierin worden zij begeleid door rolmodellen en coaches van Stichting MBO Talent. Naast de opdracht staat ook het opstellen en tracken van persoonlijke ontwikkeldoelen door middel van (peer) coaching centraal. Bij het feestelijke eindevent pitchen de studenten hun oplossingen voor de opdracht en ontvangen ze het MBO Talentbewijs als deelnamebewijs. 

MBO BOOST

Bij MBO Boost ontwikkelen we op maat gemaakte talentprogramma’s die door mbo-instellingen zelf geïmplementeerd kunnen worden. Bij de uitvoering van een eerste pilot werken we nauw samen met de betrokkenen vanuit de partnerinstelling, zodat docenten en andere medewerkers in hun kracht worden gezet om het programma in de toekomst zelfstandig te kunnen implementeren.

Door onze kennis en aanpak in de instellingen zelf te waarborgen, willen we het systeem duurzaam van binnenuit verbeteren.

MBO Talent dialoog

 

Welke behoeften leven onder mbo-studenten? Waar lopen zij tegenaan, wat willen ze graag veranderen en wat hebben ze ervoor nodig? Met onze dialoogsessies bieden we mbo-studenten een forum om over deze vraagstukken in gesprek te gaan. Afhankelijk van het onderwerp nodigen we ook gastsprekers uit die hun visie op het onderwerp delen en met de studenten in gesprek gaan. Uitwisseling en netwerken staan hierbij centraal.

Pilots

 

Wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden om onze impact te kunnen vergroten. Geïnspireerd door onze alumni en partners zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten die bijdragen aan onze missie: meer ontwikkelkansen en waardering van jonge mbo-talenten. Stay tuned!